Update over de kinderen van het kindertehuis Children’s Path

Gepost in Nieuws
Geplaats op woensdag, 16 november 2022 om 07:55:22

Na het bezoek van ons in maart jl. aan de gevluchte kinderen van het Oekraïense kindertehuis Children’s Path in Polen is er alweer een tijd versteken.

Een half jaar verbleven de 31 kinderen en 4 begeleiders van het kindertehuis Children’s Path in Polen. Daar hebben ze in Rabka Zdroj in Huize Marzena onderdak gekregen. De jongste kinderen zijn enkele maanden naar school geweest en de ouderen hebben helaas heel weinig onderwijs gehad. 

Begin augustus heeft Laurens nog een bezoek gebracht aan de Oekraïnse kinderen in Rabka Zdroj in Polen. Hij heeft meegewerkt in het huis en uiteraard heel veel met de kinderen ondernomen. Voetballen, appeltaart bakken, etc. 

Voordat Laurens wegging hadden wij via Facebook een actie gestart om geld in te zamelen voor een uitje met alle kinderen en begeleiders.
Hét uitje met de kinderen en begeleiders naar Therma Bania een zwemparadijs was fantastisch. Iedereen heeft genoten. 

Begin september heeft Nikolay besloten om met de kinderen terug te gaan naar Oekraïne. Na een afscheid van de gastvrije familie van Huize Marzena was er na een lange dag vol spanning een warm welkom in Velyki Mosti waar ze weer ‘thuis’ kwamen. Wat was het goed om terug te keren ondanks de vele onzekerheden. 

Nu inmiddels ruim twee maanden verder is de situatie nog steeds moeilijk. Er worden vier geëvacueerde jongetjes uit Zaporizja liefdevol opgevangen. Deze kinderen hebben traumatische ervaringen en daardoor psychische problemen wat erg moeilijk is omdat professionele hulp ontbreekt.
Ook de oorlog is dagelijks voelbaar. Voortdurend gaat het luchtalarm. Inmiddels zijn de scholen weer gesloten en volgen de kinderen online lessen. De scholen hebben geen schuilkelders en kunnen geen licht en warmte bieden. In plaats van een herfstvakantie hebben ze nu een hele lange wintervakantie. Er is grote ongerustheid over de komende winter. Prijzen zijn enorm gestegen, de onrust van de oorlog geeft veel onzekerheid. Echter in vertrouwen zien ze de toekomst tegemoet en zullen wij ze zoveel mogelijk blijven steunen.

Wij hebben op 28 juni jl. de oprichtingsakte Stichting Heart for Children’s Path ondertekend. Wij zijn nu een officiële Stichting en houden zoveel mogelijk contact en steunen met de vele giften die wij hebben mogen ontvangen het prachtige werk van Nikolay om de kinderen een ‘thuis’ te kunnen blijven bieden.

Kijk voor meer informatie op onze website http://heartforchildrenspath.com/

 

Wij willen de Diaconie van de Protestantse Kerk Tienhoven bedanken voor hun steun namens alle kinderen van Children’s Path.

 

Laurens, Romee, Dirk Jan en Ida

© 2023 Kerk Tienhoven

Webdesign & Realisatie: 6i