Kerk Tienhoven opent nieuw Kerkelijk Centrum: de Akker

Gepost in Nieuws
Geplaats op zondag, 12 februari 2023 om 09:24:22

Op zaterdag 11 februari is het nieuwe Kerkelijk Centrum van de Protestantse Gemeente Tienhoven geopend. Bij de opening onthulde mevrouw Bertien Koole- Quarles van Ufford, van buitenplaats Gunterstein, de naam van het nieuwe Kerkelijk Centrum: De Akker.

Gemeenteleden hebben verschillende namen ingestuurd voor het nieuwe Kerkelijk Centrum. Uit deze inzendingen werd De Akker gekozen door de kerkenraad. De naam refereert aan Matteüs 13, waarin de Here Jezus in een gelijkenis vertelt over het zaad dat gezaaid wordt op de akker en deze vergelijkt met het koninkrijk in de hemel: ‘Het is met het koninkrijk van de hemel als met een schat die verborgen lag in een akker…’ (Matteüs 13:44). Het nieuwe centrum achter de kerk ligt ook op een akker en verwijst tevens naar het landschap in de omgeving van de kerkelijke gemeente.

Tijdens de opening spraken de voorzitter van de kerkenraad, Harry Nieman, de burgemeester van de gemeente Stichtse Vecht (met een videoboodschap) en de consulent dominee Piet Vellekoop. In de toespraken werd teruggeblikt op de bouwwerkzaamheden en stil gestaan bij het belang van de Akker voor de kerkelijke gemeente en het dorp. Ook werden alle vrijwilligers, betrokken bij de bouw, bedankt voor het vele werk dat zij verzet hebben, door de voorzitter van het College van Kerkrentmeesters, Evert van Rooijen.
Na de onthulling van de nieuwe naam werd de kerkdeur symbolisch geopend door het oudste echtpaar uit de gemeente, de heer en mevrouw Leeflang.

Het nieuwe Kerkelijk Centrum is opgeleverd in het najaar van 2022. Op vrijdag 4 november is de eerste steen gelegd door de eigen predikant, dominee Marijke Gehrels.

Met de officiële opening van het nieuwe Kerkelijk Centrum is een lange reeks aan bouwactiviteiten van de Protestantse Gemeente Tienhoven afgerond, waaronder de restauratie van de kerkzaal in 2020.

© 2024 Kerk Tienhoven

Webdesign & Realisatie: 6i